İmplant sonrası enfeksiyon nedeniyle uyuşukluk

İmplant sonrası uyuşukluk kalmadı hepimizin en korktuğu durumdur herhalde. Ben de bir vakada kanaldan çok uzak olmasınarağmen bunu yaşadım. 46 numaraya implant uygulamıştık. 1 hafta sonra dudakta uyuşukluk olduğunu söyledi hasta. Çok geç söylediği için de kortizon vs vermedim ve bir enfeksiyondan şüphelendim. Tekrar antibiyotik vererek takibe aldım. Operasyon sonrası röntgen çok temizdi. Ama geçmedi. Sonraki röntgenlerde de implant etrafında kemik rezorpsiyonu başladı. Anladım ki implant fail olacak ve uyuşukluk bundan dolayı oluyor. İmplantı çıkartıp bir ön bölgeye tekrar implant uyguladık. Uyuşukluk geçti. Rahat bir nefes aldık tabii ki. Röntgenleri bulursam onları da ekleyeceğim. Böyle bir bilgi olarak burada dursun istedim. Sizler de bu tarz durumlar yaşadıysanız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Uyusukluk degil ama implant ve üstüne restorasyon yapildiktan sonra üst posterior bolgede hastanin agri hissettigini hatirliyorum. Daimi protezleri sökmek zorunda kalmistik. Osseointegre olmustu implantlar çoktan. Neden agrimistir acaba diye düsünmüstüm, daha 2 senelik mezundum o zaman. Former'lari takip birakmistik. Sonrasini klininten ayrilip doktoraya basladigim icin ben de hatirlamiyorum.

Geri